You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Huvuddelen av de anställda vid Scania i Katrineholm positiva till arbete i Södertälje

Sjuttio procent av de anställda i busschassiverksamheten i Katrineholm tackade ja till arbete i Södertälje. För de 140 anställda som tackat nej, har Scania idag lagt ett varsel om uppsägning på grund av arbetsbrist.

Scania har tidigare beslutat att samordna chassiverksamheten för bussar och lastbilar i Södertälje. Samordningen med lastbilverksamheten, är en överlevnadsfråga för Scanias bussaffär och ger förutsättningar för att nå en lönsamhet i nivå med den för lastbil.

I anslutning till beslutet har samtliga inom busschassiverksamheten i Katrineholm erbjudits arbete i Scanias verksamhet i Södertälje. I erbjudandet, som var och en tagit ställning till, ingår ett antal underlättande åtgärder, som till exempel ersättning för resor, flyttbidrag, anpassning av arbetstider, etc.

Av totalt 740 anställda i Katrineholm, har 440 fått erbjudandet om att börja arbeta i Södertälje. Cirka 70 procent av dessa har tackat ja.

För de 140 som tackat nej måste Scania idag lägga ett varsel om uppsägning på grund av arbetsbrist.

Flera personer har redan börjat pendla från Katrineholm till Södertälje. Den stora omflyttningen sker efter semestern då produktionen av busschassier flyttats. Hela samordningen ska vara genomförd innan årsskiftet.

300 kvar i KatrineholmAv övriga knappt 300 medarbetarna som blir kvar i Katrineholm, finns cirka 250 i det nya karossbolaget Omni Katrineholm AB. Bolaget, som startade verksamheten den 1 februari, är ett helägt dotterbolag till Scania. VD är Hans Hansson.

Omni Katrineholm AB har fått en bra start med god orderingång från bland annat de nordiska marknaderna, Italien och England.

Dessutom har knappt 40 anställda erbjudits arbete i Scanias underhållsbolag DynaMate, som etablerar sig i Katrineholm. Det kommer att ta över bland annat underhåll av fastigheter och maskiner, verktygstillverkning och verktygskonstruktion, emballagehantering, mm från Scania.

Scania planerar också att förlägga viss reservdelspackning till Katrineholm, vilket kommer att sysselsätta cirka 15 personer.

För ytterligare information kontakta Gunnar Boman, informationschef, Scania

Buses & Coaches, tel nr 0150-58599 eller 070-550 8606.