You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Department of Defence ny Scania-kund

Scania Australia Pty Ltd, Scanias helägda dotterbolag i Australien, har tecknat sin första order med Australiens försvarsmakt. Det är Department of Defence som efter tester valt att köpa Scanias allhjulsdrivna bilar.

Ordern omfattar fyra typer av fordon, samtliga med Scanias beprövade 11-liters dieselmotor och samtliga med allhjulsdrift. Det handlar om 67 flakbilar, åtta kranbilar, två tippbilar och fyra tankbilar.

Levereanserna skall ske successivt under innevarande år.

Kaj Färm, sedan årsskiftet VD i Scania Australia, säger i en kommentar att ordern innebär ett genombrott för Scania Australia men att traditionen att förse försvarsmakter med robusta fordon är stark i Scania.

Ett av Scanias starka försäljningsargument, vid sidan av att fordonen klarar högt ställda militära prestations- och uthållighetskrav, är att Scania inte bygger speciella militärbilar. De militärt anpassade bilar, som Scania sedan decennier försett ett flertal europeiska försvarsmakter med, bygger helt på Scanias standardprogram av lastbilar.

Det innebär att kostnader för underhåll kan hållas på synnerligen låga nivåer samt att reservdelar och reparationer finns tillgängligt över Scanias normala servicenät.

För ytterligare information kontakta Bo Östlund tel 070-543 81 42.