You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Rivstart med 138 bussar på två månader

Scanias framångar på den italienska bussmarknaden fortsätter

- Bara sedan årsskiftet har vi fått order på 138 bussar, varav 45 låggolvsbussar – Scania OmniCity – för stadstrafik, säger Henry Jonsson, ansvarig för Scania Bus Italy.

De största enskilda affärerna hittills i år är 60 bussar för linjetrafik till Palermo och 30 OmniCity-bussar till Genua.

Scanias ökade satsning på Europas tredje största bussmarknad resulterade under 2001 i en ökning av försäljningen på mer än 50 procent till drygt 300 bussar. Det gav en marknadsandel på totalt cirka 8 procent.

Det var för två år sedan som Scania gjorde en lyckad inbrytning inom stadsbussegmentet i Italien med låggolvsbussen OmniCity. Sedan dess har mer än 130 OmniCity sålts till italienska städer.

Ett bevis på den lyckade satsningen fick Scania för en tid sedan då man erhöll en utmärkelse av landets största facktidskrift inom transportområdet – Tuttotrasporti – för framgångarna på den italienska stadsbussmarknaden.

– Inom turistbussegmentet, där Scania har en lång tradition, nådde vi en marknadsandel på 12 procent med 120 sålda bussar, avslutar Henry Jonsson.

För ytterligare information kontakta Gunnar Boman, tel. 08-55389510 eller 070-5508606.