You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania Finance Korea bidrar till lastbilsboom

Som ett led i att ytterligare stödja Scanias snabbt växande sydkoreanska lastbilsaffär har Scania bildat sitt första finansbolag utanför Europa: Scania Finance Korea Ltd.

Det nya bolagets huvudinriktning är kundkrediter och finansiell rådgivning. I takt med stigande efterfrågan kommer bolaget också att erbjuda lastbilskunderna mer diversifierade finansiella tjänster.

VD för bolaget är Sang Won Lee och i ledningen ingår förutom Staffan Sjögren, VD i Scania Korea, också Claes Jacobsson, Senior Vice President, Customer finance.

Det nya finansbolaget började sin verksamhet den första februari.

Lastbilsförsäljningen i Korea har vuxit starkt under de senaste två åren. Samtidigt har Scania byggt ut sitt försäljnings- och servicenät i landet till att i dag omfatta åtta försäljningskontor och 12 serviceverkstäder. År 2000 såldes 471 Scaniabilar i landet och redan under 2001 nåddes rekordvolymen 1 213 fordon. Innevarande år har startat starkt och cirka 300 bilar fanns i orderboken vid utgången av januari.

Finansiella tjänster är för närvarande ett av Scanias snabbast växande affärsområden vid sidan av försäljning av service och underhållstjänster.

För ytterligare information kontakta Bo Östlund, tel nr 08-553 82846 eller 070-543 8142.