You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania i test för stororder till det holländska försvaret

Vid en ceremoni i nederländska Huijbergen överlämnade Scania på fredagen två provseriebilar till det holländska försvaret. Bilarna skall testas under ett år och provet är ett led i en upphandling om som mest 1 500 allhjulsdrivna fordon.

Det var 1999 som den holländska försvarsmakten gick ut med en offertförfrågan. Behovet till armén, flottan och flyget rör sig om som minst 785 och som mest drygt 1 400 krokväxlarbilar 8x8, det vill säga fyraxliga fordon med allhjulsdrift avsedda för frakt och lastning-lossning av containrar.

Scanias 8x8-chassi premiärvisades vid den europeiska försvarsmaterielmässan EuroSatory i Paris förra året.

Inom ramen för serieleveransen finns minst 375 satser min- och splitterskydd för eftermontering. Scanias internationellt uppmärksammade koncept för min- och splitterskyddad lastbilshytt visades första gången hösten 1999. Konceptet är resultatet av ett samarbete mellan svenska FMV, Försvarets materielverk, och Scania. Tidigare har Scania tecknat kontrakt med FMV om totalt 66 min- och splitterskyddade terränggående fordon 8x8 av samma slag som nu är aktuella för Holland.

Serieleveransens bilar skall produceras vid Scanias monteringsanläggning i holländska Zwolle.

För ytterligare information kontakta Heikki Fant, tel nr. +46 70-7583059.