You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Rekord för Scania i Österrike

Scanias helägda dotterbolag Scania Österreich har tecknat sin hittills största order: Interliner Transporte & Spedition beställer på ett bräde 450 Scaniabilar till sin växande Europa-trafik. De flesta utrustas med Scanias nya 16-liters V8-motor.

Interliner har under de senaste åren köpt nästan 200 lastbilar från Scania. I en kommentar säger Scania Österreich att det nu, inför Interliners expansion, var Scanias möjligheter att erbjuda heltäckande paneuropeisk service som fällde avgörandet.

- Ordern är synnerligen viktig. Inte bara för Scania Österreich utan också för Scanias hela europeiska serviceorganisation, säger Håkan Sundström, VD i Scania Österreich. Det är samtidigt roligt att notera att det är den största enskilda order Scania i Österrike någonsin tecknat med en kund.

De nya bilarna kommer förutom Scanias V8-motorer också att utrustas med den nya 12-literssexan på 470 hk. Cirka 90 procent av fordonen blir dragbilar som sätts in i Interliners fjärrtrafik. Resten utrustas för olika specialtransporter. Interliners bas ligger i Ried i Traunkreis i Oberösterreich.

Leveranserna till Interliner börjar direkt efter årsskiftet och skall vara avslutade inom fyra år.

För ytterligare information, kontakta Ulf Söderström, Business Communications,

tel 08-553 81044, mobil tel 070-680 9595, e-post ulf.soderstrom@scania.com