You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

All-Time-High för Scania i Taiwan och Hongkong

Scania upplever en bussboom i Ostasien. På bara några veckor har nya rekordvolymer nåtts i Scaniadistributören Forefronts bussorderböcker i både Taiwan och Hongkong. I Taiwan köper Scania-kunden Aloha 70 nya långfärdsbussar och i Hongkong låg försäljningen redan i september 50 procent över fjolårets.

- Efter flera år av kris har myndigheterna i Taiwan genomfört en rad stimulansåtgärder för att öka den inhemska efterfrågan. Man har infört lediga lördagar vilket omedelbart resulterat i ett ökat fritidsutbud – inte minst vad gäller resandet. Dessutom har man tillkännagett att restriktionerna för fastlandskineser att besöka Taiwan avskaffas tidigare än planerat, vilket väntas öka turismen i landet.

Ökningen av bussförsäljningen uppväger i viss mån den för närvarande svaga lastbilsmarknaden i regionen. Genom de senaste affärerna når Scania i Taiwan en volym på drygt 300 bussar för helåret, vilket är All-Time-High. Detsamma gäller Hongkong som når över 100 enheter.

Alohas intercitybussar byggs på Scania K114-chassier som monteras i Katrineholm. Karosserna tillverkas lokalt i Taiwan. Aloha har 145 Scania-bussar i sin flotta.

För ytterligare information, kontakta Gunnar Boman, Scania Buses & Coaches, tel 08-553 895 10 eller 070-5508606, e-post gunnar.boman@scania.com

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 26 900 anställda och produktion i Europa och Latinamerika är Scania en av branschens mest lönsamma tillverkare. Under 2000 blev faktureringen 53,8 miljarder kronor och resultatet efter finansnetto 4,5 miljarder kronor. Försäljning sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige. Busstillverkningen sker i Sverige, Danmark, Polen, Argentina, Brasilien och Mexiko. Scanias pressreleaser finns på Internet,

www.scania.com