You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania Infotronics AB får stororder på mobilt meddelandesystem

Scania Assistance Centre (SAC) i Bradford, England har lagt en beställning på mobila meddelandesystem för 130 servicefordon hos Infotronics. Detta innebär att telefonväxeln på SAC kan dra nytta av en mer effektiv informationsöverföring mellan Scaniaverkstädernas servicebilar och assistanscentret.

Då föraren behöver hjälp skickar han eller hon ett meddelande från bilen till assistanscentret i Bradford. Från Bradford går uppgifterna automatiskt vidare till närmaste servicebil och föraren får strax därefter information om när servicebilen beräknas anlända. Scaniaverkstaden kan följa uppdraget och se vilka åtgärder och reservdelar som behövs för att få kundens fordon i trafik igen.

Förutom den tidsbesparing och ökade informationskvalitet som systemet innebär för såväl kund och förare som Scania Assistance så innebär det också en kraftig minskning av antalet telefonsamtal till SAC och servicebilarna. Ytterligare en fördel är den minskade ledtiden på ärenden. Detta innebär kostnadsbesparingar och ökad effektivitet för alla parter.

Scania Assistance utvärderade även system från andra leverantörer. Chefen, Jan Björklund, är mycket nöjd med denna lösning:

– Vi valde Infotronics som leverantör eftersom de använder ett öppet operativsystem, som ger bra möjligheter att integrera med andra system och är lämpligt att bygga vidare på. Likheten med företagets Fleet Analysis System gör produkten enkel att hantera även för våra mekaniker, fortsätter Jan Björklund.

För ytterligare information, kontakta Jonas Gustafsson, projektledare, Scania Infotronics AB, tel 08-55380759 eller mobil 070-5684762.

* * *

Scania Infotronics AB, ett helägt dotterbolag till Scania, fokuserar på utveckling av IT-produkter för fordonsindustrin.