You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Order på 96 bussar

Scania har sålt totalt 96 bussar för stads- och linjetrafik till några av de ledande stadsbussoperatörerna i Norden. Flera order omfattar Scanias totalkoncept, där Scania tar ansvar för service och underhåll. Scania har under första halvåret ökat sin marknadsandel på den nordiska bussmarknaden. Värdet på bussar och avtal uppgår till sammanlagt ca 175 miljoner kronor.

– Scania säljer bra på de nordiska marknaderna, säger Leif Nyström, VD för Scania Bus Nordic. Vi har fått stort gensvar för Scanias totalkoncept. I nära samarbete med flera av bussoperatörerna tar Scania fullt ansvar för service och underhåll till ett fast kilometerpris.

– I Finland är Scania nu marknadsledande. Där har vi fått order på totalt 54 bussar, fortsätter Leif Nyström. Köpare är franska Connex och norska Concordia, som båda har trafik i Finland, samt Helsingfors Stads Trafikverk. I Sverige har Linjebuss, som ägs av Connex, beställt 25 bussar för stads- och linjetrafik. Vidare har Scania fått en prestigefylld order på stadsbussar till Reykjavik på Island.

En tredjedel av bussarna är ur Scanias stads- och linjebussprogram – OmniCity och OmniLink – med miljöanpassad aluminiumkaross och Scanias 9-liters Euro 3-certifierade dieselmotor. De övriga byggs på Scanias stads- och linjebusschassi L94 och karosseras av norska Vest och finska Lahti, som Scania har ett nära samarbete med, samt av ungerska Ikarus

Leveranserna påbörjas i år och bussarna kommer att tillverkas vid Scanias produktionsanläggningar i Sverige och Polen.

För ytterligare information, kontakta Gunnar Boman, informationschef på Scania Buses & Coaches, tel 0150-58599 eller 070-5508606, gunnar.boman@scania.com