You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania tillverkar motor för 4 ECO-punkter från oktober 2001

För att minska kostnaderna för ECO-punkter för åkare som kör genom Österrike kommer Scania att bygga en anpassad version av sin 12-liters turbocompoundmotor från oktober i år.

Med sina 440 hk lämpar sig den nya versionen av Scanias 12-liters turbocompoundmotor lika väl för alptrafik som för fjärrtrafik genom Europa och anläggningskörning. I stället för 5 ECO-punkter, det normala för fjärrtrafiklastbilar med Euro 3-motorer, utnyttjar den nya motorn endast 4 ECO-punkter för varje passage genom Österrike. Detta innebär i praktiken 20% lägre transitavgift per resa, eller 25% flera resor för tilldelad mängd ECO-punkter.

Den nya motorn kommer att vara av intresse för åkare i Österrike och de angränsande länderna Tyskland, Italien, Slovenien och Schweiz, liksom för internationellt verkande åkerier i andra länder.

De österrikiska miljölagarna föreskriver att lastbilar betalar en avgift i form av ECO-punkter (ÖKO-Punkte) då de kör genom Österrike. ECO-punkterna baseras på NOx-nivån i avgaserna. NOx-utsläppen från Scanias nya motor ligger på 4,0 g/kWh, att jämföras med 4,9 g/kWh för Euro 3 turbocompoundmotorn på 470 hk, som den nya motorn bygger på.

För ytterligare information, kontakta

Per-Erik Nordström, Manager Product Affairs, Business Communications,

tel. 08-55385577, e-post per-erik.nordstrom@scania.com