You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania-offensiv i Gulfen

Scanias distributör Al Shirawi i Dubai har i hård konkurrens med världens ledande tillverkare av busschassier tecknat order på 119 stadsbussar till Dubai Municipality. Samtidigt skrev Scaniadistributören Bin Brook i Abu Dhabi kontrakt om leverans av 27 dragbilar till Trace Group.

Scanias satsningar under senare år i regionen innebär att Scania nu är på väg att bli marknadsledande i flera av Gulf-staterna.

Det var för ett och ett halvt år sedan som Dubai köpte sina första 30 Egypten-karosserade Scania-bussar för den expansiva stadsbusstrafiken. De nya bussarna bygger på Scanias bakmotorchassier med 9-litersmotor och skall byggas i Brasilien. De får sina karosser av brasilianska Marcopolo och skeppas sedan färdiga till Dubai. Sju av de 119 bussarna skall lyxutrustas och gå i speciell VIP-trafik.

Samtliga bilar skall vara levererade inom knappt ett år.

– I och med affärerna i Dubai når Scania en ledande position på bussmarknaden i landet, säger Anders Liss, Area Sales Manager med ansvar för bland annat marknaderna i Förenade arabemiraten, UAE. Kunden är Gulfens största kollektivtransportör och Scania vann den här ordern i hård konkurrens med övriga ledande tillverkare.

- Lastbilsaffären i Abu Dhabi är speciellt glädjande för oss, säger Anders Liss, eftersom detta är en inbrytning hos Trace Group. De 27 dragbilarna är Scanias P124 med 12-litersmotor och skall levereras under de närmaste veckorna.

För ytterligare information kontakta Anders Liss, Area Sales Manager, tel nr 070-543 8025.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 26 900 anställda och produktion i Europa och Latinamerika är Scania en av branschens mest lönsamma tillverkare. Under 2000 blev faktureringen 53,8 miljarder kronor och resultatet efter finansnetto 4,5 miljarder kronor. Försäljning sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige. Busstillverkningen sker i Sverige, Danmark, Polen, Argentina, Brasilien och Mexiko.