You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scanias motorer i det svenska försvarets nya Stridsfordon 90

Scania skall leverera ytterligare 40 motorer till Hägglunds i Örnsköldsvik. Motorerna skall monteras i Stridsfordon 90 som skall levereras till det svenska försvaret.

Motorerna blir Scanias V8 på 14 liter - alltså den motorlösning de svenska arméstridskrafterna valt som kraftkälla till de tidigare levererade serierna av Stridsfordon 90.

- För oss är det mycket glädjande och stimulerande att konstatera att Scanias motorer i hård internationell konkurrens väljs som drivkälla, säger Lennart Hjelte, Senior Vice President och chef för Scanias affärsområde industri- och marinmotorer.

- Vi har en lång affärsrelation med Hägglunds och den här senaste ordern stärker banden ytterligare.

För Hägglunds innebär affären att produktionen av Stridsfordon 90 till svenska armén förlängs ytterligare ett år och att den beläggningssvacka som annars skulle inträffat år 2002 innan leveranserna till Schweiz och Finland kommer igång nu nästan helt undviks.

För ytterligare information kontakta Lars Eriksson, Industri- och marinmotorer, tel 08-553 822 16 eller 070-672 76 25.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 26 900 anställda och produktion i Europa och Latinamerika är Scania en av branschens mest lönsamma tillverkare. Under 2000 blev faktureringen 53,8 miljarder kronor och resultatet efter finansnetto 4,5 miljarder kronor. Försäljning sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige.

Scanias pressreleaser finns på Internet, www.scania.com