You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania-offensiv i Marocko 105 bussar första kvartalet

Med två kontrakt på sammanlagt 95 bussar och en tilläggsorder om ytterligare 10 innebar sista veckan i mars ett rekord för Scania Maroc, Scanias helägda marockanska dotterbolag.

- Det handlar kanske mest glädjande om en synnerligen prestigefylld inbrytning i turist- och intercitybussegmentet med 20 lyxutrustade långfärdsbussar till CTM, Compagnie de Transport et Tourisme du Maroc, Marockos största, äldsta och mest kända transportföretag, grundat redan 1919, säger Serge Habib, VD i Scania Maroc.

- Men dessutom handlar det om 75 nya bussar till Tanger på det snabbt växande stadsbussområdet.

Kontraktet rörande Tanger tecknades häromdagen med det spanska bussföretaget Empresa Ruiz SA som driver kollektivtrafiken i Tanger. Scania har redan tidigare en motsvarande affärsrelation med spanska Alsa som driver lokaltrafiken i Marrakesh med Scaniabussar. Karosserna kommer från Scanias partner Hispano Maghreb.

Utöver detta blev det alltså klart med en tilläggsorder om ytterligare 10 stadsbussar till den marockanske operatören Zetrap i Agadir som därmed får 39 bussar från Scania i sin flotta.

Åtta av de 20 bussarna till CTM blir de mest sofistikerade bussar som hittills sålts i Marocko. Bussarna, med Scanias 12-litersmotor på 420 hk, utrustas bland annat med Opticruise, skivbromsar och elektronisk nivåstyrning.

- Kontraktet med CTM ser vi som synnerligen viktigt, säger Serge Habib. CTM är noterat på börsen i Casablanca och företagets affärer följs med stort intresse i hela Marocko.

För ytterligare information, kontakta Gunnar Boman, Scania Buses & Coaches, tel 0150-58599 eller 070-5508606, e-post gunnar.boman@scania.com