You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Financial information from Scania

Scanias spanska dotterbolag - Scania Hispania - har fått en order på 75 bussar till stadsbussbolaget EMT i Madrid. Ordern är ett genombrott för Scanias stadsbussar i den spanska huvudstaden, säger Kenneth Johnson, marknadsdirektör vid Scania Buses & Coaches.

Spanien blev i fjol återigen Scanias största bussmarknad i Europa med 418 sålda bussar.

- På en vikande totalmarknad nådde vi en marknadsandel på 16,5 procent, vilket historiskt sätt är en hög andel, säger Kenneth Johnson.

EMT Empresa Municipal Transportes har nästan 2 000 bussar i sin flotta och bedriver stadstrafik i Madrid. EMT har under hösten haft en Scania låggolvsbuss i trafik och gjort omfattande prov av produkten och dess totalekonomi.

- Utvärderingen var positiv och har resulterat i ordern på 75 bussar, vilket kan ses som ett genombrott för Scania på den spanska stadsbussmarknaden, säger

Kenneth Johnson.

Scanias busschassier ska karosseras av den spanska karossören Castrosua, en partner Scania haft gott samarbete med under en längre tid. Bussarna som är av låggolvstyp är utrustade med låsningsfria skivbromsar och Scanias Euro III motor. Leveransen kommer att påbörjas efter semestern 2001.

För ytterligare information, kontakta Gunnar Boman, Scania Buses & Coaches, tel 0150-58599 eller 070-5508606, e-post gunnar.boman@scania.com