You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania-fordon för minröjning

Scania har tecknat order med svenska FMV, Försvarets materielverk, om ytterligare 22 min- och splitterskyddade terränggående fordon för insatser i internationellt fredsarbete. Bilarna byggs på Scanias nya fyraxliga chassi med åttahjulsdrift som premiärvisades vid förra årets EuroSatory-mässa i Paris.

Med denna tilläggsorder skall Scania totalt under året leverera 66 minsäkra 8x8-bilar till FMV. Det nya chassit, som därmed fått sitt definitiva genombrott, efterfrågas också på den civila marknaden.

Scanias internationellt uppmärksammade koncept för fordon med min- och splitterskyddade hytter visades första gången hösten 1999. Under stor öppenhet och i närvaro av utländska gäster genomfördes fullskaleprov med skarp stridsvagnsmina.

Konceptet är resultatet av ett samarbete mellan FMV och Scania, norska Karotek Systems (minskyddet) och Åkers Krutbruk (det ballistiska skyddet).

För att förbättra säkerheten för personalen vid bl.a. FN:s fredsinsatser i krigszoner har Scania eftermonterat minskydd på redan levererade Scaniafordon som används i samband med bland annat minröjning i Libanon och på Balkan.

För ytterligare information kontakta Heikki Fant tel nr. 070-7583059.