You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scaniaoffensiv: 160 bussar till nordiska kunder

Scania har den senaste veckan tecknat order på sammanlagt 160 bussar för stads- och linjetrafik. Köpare är några av de stora stads-bussoperatörerna i Norden. I huvudparten av orderna inkluderas Scanias totalkoncept med servicetjänster

- Dessa order är ett exempel på att Scanias totalkoncept där service- och repara-tionsavtal inkluderas är en framgång, säger Leif Nyström, VD för Scania Bus Nordic.

I totalkonceptet ingår att Scania genom sin återförsäljare tar ansvar för service och underhåll av bussarna till ett fast kilometerpris. För kunden innebär det att han redan från start känner till sina kostnader.

- Dessutom ger totalkonceptet Scanias verkstäder möjlighet att följa upp-bussarna på ett bra sätt, säger Leif Nyström. Uppföljningen ger också feedback till Scanias utvecklingsavdelningar.

Den största enskilda ordern kommer från franska Connex, som beställt 71 bussar, varav 44 bussar till Oslo. 54 bussar ska levereras till Jönköping. Där har den engelska operatören Arriva och svenska Linghmerts vunnit trafik med start vid halvårsskiftet 2001. Dessutom har Buss i Väst lagt en order på 7 bussar.

I Danmark har Scania fått ett genombrott med sin nya lågentrébuss OmniLink. Århus Spårveijer har tecknat order på 20 bussar. Dessutom har Combus, som Scania är huvudleverantör till, köpt sju OmniLinkbussar.

100 av de 160 bussarna är ur Scanias stads- och linjebussprogram – Omni – med en miljöanpassad kaross i aluminium och Scanias 9-liters Euro 3 certifierade dieselmotor. Övriga byggs på Scanias linjebusschassi L94 karrosserade av den norska karossören Vest, som Scania har ett nära samarbete med.

Bussarna som ska levereras under 2001, kommer att tillverkas vid Scanias produktionsanläggningar i Sverige och Polen.

För ytterligare information kontakta Gunnar Boman tel nr 0150-58599 eller 070-5508606.