You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania-standard höjer brandsäkerheten

Scania har infört ett globalt system för bedömning av brandsäkerheten på samtliga produktionsenheter. Konceptet – Scania Blue Rating – identifierar risker samt visar konkret var och på vilket sätt förbättringar kan göras.

Scania Blue Rating har arbetats fram i samarbete mellan Scania, försäkringsbolaget Winterthur och riskhanteringsföretaget Willis. Under 1999 besiktigades mer än 20 produktionsenheter – från dotterbolaget Ferruform AB i Luleå i norr till Tucumán i Argentina i söder.

Dokumentationen, överblicken och standardiseringen i Scania Blue Rating innebär att säkerhetsförbättrande åtgärder kan riktas på ett effektivt sätt. Drygt 25 områden har betygsatts. Evakuering, brandutbildning, rapportering av incidenter, regler för rökning och gashantering är några av dem.

Systemet har mottagits väl ute på Scanias produktionsenheter och har skapat engagemang bland personalen. Bäst under 1999 års besiktningar lyckades Ramverkstaden i Södertälje – som bearbetar och monterar bärande balkar till Scanias lastbilar. Scanias VD Leif Östling delade personligen ut förstapriset vid en ceremoni i Ramverkstaden nyligen.

Scania Blue Rating kommer att genomföras varje år. Konceptet har blivit så framgångsrikt att Electrolux har infört ett system som helt bygger på Scanias.

För ytterligare information, kontakta Ulf Söderström, telefon 08-553 81044 eller

070-6809595.

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 25 800 anställda och produktion i Europa och Latinamerika är Scania en av branschens mest lönsamma tillverkare. Under 1999 blev faktureringen 47,1 miljarder kronor och resultatet efter finansnetto 4,5 miljarder kronor. Försäljning sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige.

Scanias pressreleaser finns på Internet, www.scania.com