You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Genombrott för Scanias stadsbussar i Italien

Scania har tecknat sina första ordrar på leverans av sina egna helbyggda stadsbussar till Italien. I en första omgång handlar det om 44 Scania OmniCity, låggolvsbussar. Nyligen levererades den första till Azienda Trasporti Bergamo, ATB.

Under hösten skall ytterligare ett drygt 30-tal bussar levereras. Sju av dem skall till premiärkunden ATB strax öster om Milano.

– En mycket viktig inbrytning av Scania i ett för oss nytt segment på Europas fjärde största bussmarknad, kommenterar Håkan Ericsson, chef för Scanias bussaffär. Scanias ökade satsning på den italienska bussmarknaden har därmed börjat ge re-sultat. Vår bussförsäljning har hittills fördubblats i Italien under året.

– Scanias bussar är väl kända i Italien, men det har tidigare uteslutande handlat om turistbussar och bussar för intercitytrafik, totalt drygt 900 bussar genom åren. Men det här är alltså första gången man köper vårt stadsbusskoncept rakt av med kaross och allt.

Parallellt med ordern om stadsbussar till Italien har Scania träffat avtal med danska Combus om att Scania under de två kommande åren blir företagets huvudleverantör av bussar för regionaltrafik. Avtalet avser åren 2001 och 2002. Totalt handlar det om 39 bussar. Tio av dem är Scanias OmniLink, samma lågentrékoncept som OmniCity men anpassad för linjetrafik, och 29 Scanias OmniLine, Scanias senaste linjebuss.

Combus är sedan tidigare en betydande Scaniakund. Under innevarande år har Scania levererat 31 regionalbusar till företaget.

För ytterligare information vänligen kontakta Gunnar Boman, Scania Corporate Communications, tel. +46 (0)150-58599 alt +46 (0)70-5508606..