You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scanias webbsida speglar globalt samarbete vid tillverkningen av det miljonte fordonet

Scania använder den senaste webbtekniken för att visa hur elva produktions-anläggningar världen över samverkat i tillverkningen av det miljonte fordonet. Produktionsflödet beskrivs överskådligt och underhållande med hjälp av streaming media och 3D, video och ljud.

Scanias världsomspännande produktionssystem har samverkat i tillverkningen av det miljonte fordonet. I ett flöde från Luleå, Falun, Södertälje, Oskarshamn och Sibbhult, till Tucumán i Argentina och São Paulo i Brasilien har lastbilen monterats samman i holländska Zwolle och leveransjusterats i franska Angers.

Scanias globala produktionsstruktur återspeglas i en specialsajt på Scanias hemsida www.scania.com.

Med rörliga bilder och ljud samt tredimensionella sprängskisser presenteras Scanias unika produktspecifikation. Komponenterna är gemensamma, oavsett om fordonet är avsett för Europa, Latinamerika eller någon annan av världens marknader. Många komponenter är också gemensamma mellan Scanias lastbilar och bussar.

- Det miljonte fordonet är ett bra exempel på Scanias globala produktionssystem. Vår ambition är att berätta om händelsen och kombinera det med de tekniska möjligheterna på webben. Målet är att skapa en dynamisk lösning som lockar alla våra målgrupper. Genom bland annat streaming mediateknik och 3D kan man pedagogiskt och underhållande visa hur vårt produktionsflöde fungerar. Det säger Annica Ahlberg, projektledare på Scania.

Leverantör av webbsidan är Libro TIME AB, ett dotterbolag till Libro AB som ingår i TurnIT AB. Enligt Microsoft är detta en av de mest omfattande användningen av streaming video i Europa. De menar att resultatet är ett bra exempel på hur ett exportföretag utnyttjar de tekniskt avancerade svenska Internetkonsulternas försprång för att nå ut globalt.

Överlämningen av det miljonte fordonet skedde under en ceremoni i den svenska paviljongen på världsutställningen i Hannover. Mottagare var Internationella Röda Korset och den treaxliga dragbilen ska användas i hjälpinsatser på Balkan. På plats fanns också 22 lastbilsbyggare och operatörer som representerar Scanias olika produktions-anläggningar världen över.

För ytterligare information: kontakta Annica Ahlberg, Scania Corporate Communications, tfn 070/591 81 65.