You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Världspremiär på Eurosatory: Scania visar 8-hjulsdrivet militärt allroundfordon

För första gången kan Scania, utifrån sitt modulsystem med egna standardkomponenter, erbjuda marknaden ett 8-hjulsdrivet terrängfordon. Bilen premiärvisas på årets ledande militärmässa Eurosatory i Paris.

- Bilen är kommersiellt tillgänglig, det handlar alltså inte om någon prototyp, understryker Björn Michelsen, chef för Scania Sales Engineering.

Första kund är svenska Försvarets Materielverk, FMV, som i en första omgång köpt nio exemplar av den nya bilen. Bilarna ingår i en större FMV-beställning om totalt

drygt 200 bilar till ett värde av 400 miljoner kronor. De nio FMV-bilarna har alla utrustats med Scanias 12-liters motor på 420 hästkrafter.

Även om första kunden är militär ser Scanias tekniker även civila användningsområden för en fyraxlig allhjulsdriven bil, till exempel som tippbil på krävande underlag. Militärt handlar det om väl tilltagna resurser för tyngre off road-transporter.

Scanias militärt anpassade fordon bygger på Scanias civila koncept, vilket innebär att hela det civila komponent- och resevdelsprogrammet är tillgängligt, liksom

Scanias globala servicenät som i dag innefattar 1 500 verkstäder i ett 100-tal länder. Detta påverkar drifts- och underhållskostnaderna positivt.

För ytterligare information, kontakta Heikki Fant, tel. 070-758 3059, e-post heikki.fant@scania.com

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 25 800 anställda och produktion i Europa och Latinamerika är Scania en av branschens mest lönsamma tillverkare. Under 1999 blev faktureringen 47,1 miljarder kronor och resultatet efter finansiella intäkter och kostnader 4,5 miljarder kronor. Försäljning sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige.