You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scanias totalkoncept gav order på 30 stadsbussar till Östersund

Det nybildade bussbolaget Storsjötrafik, som vunnit Östersundstrafiken, beställer 30 stadsbussar i lågentréutförande från Scania.

– Ordern är ännu ett bevis för att Scanias totalkoncept med service- och reparationsavtal är en framgång, säger Leif Nyström, VD för Scania Bus Nordic.

Det är Scanias återförsäljare i Östersund - Berners - som i samarbete med Scania Bus Nordic tagit hem ordern.

I totalkonceptet ingår att Scania via Berners tar hand om service och underhåll av bussarna till ett fast kilometerpris. Service och underhåll kommer att ske i en anläggning, som Berners hyr tillsammans med kunden, Storsjötrafik.

– Det ger oss möjligheter att följa upp bussarna på ett ännu bättre sätt, vilket dessutom underlättas av att samtliga är av samma typ, säger Leif Nyström.

Scania OmniLink är en stadsbuss i lågentréutförande med en miljöanpassad kaross i aluminium. Drivlinan består av Scanias nya 9-liters Euro 3-certifierade dieselmotor på 260 hk och automatväxellåda från ZF.

Bussarna, som kommer att sättas i trafik vid årsskiftet, tillverkas vid Scania i Katrineholm.

Låggolvbussar till Örebro

Bussbolaget Busslink i Örebro beställde nyligen sex låggolvsbussar av typen Scania OmniCity. Busslink har redan en flotta av OmniCity i trafik. Den nya ordern bekräftar kundens goda erfarenheter av de bussar som redan är i trafik.

För ytterligare information, kontakta Gunnar Boman, Scania Buses & Coaches, tel 0150-58599 eller 070-5508606, e-post gunnar.boman@scania.com