You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scania bygger ut i Mellanöstern

Scanias fristående distributörer i Jordanien och Libanon inviger i veckan var sin ny distributörs- och serviceanläggning. Med den nya anläggningen i Amman, som invigs i dag, placerar sig Scania längs den 130 mil långa huvudvägen mot Bagdad, Iraks enda förbindelse med hamnen i Akaba.

-Scania har genom vår distributör Kawasmi & Partners ett bra grepp om den jordanska marknaden som näst största lastbilsmärke, säger Claes Torén, Senior Vice President och ansvarig för marketing and sales på Scanias marknader i Mellanöstern, Asien-Stillahavsregionen och Afrika. Genom de investeringar man nu gjort i en helt ny distributörsanläggning med utrymmen och serviceresurser för också transittrafiken mot Bagdad, när den återkommer, står man väl rustad för fortsatt expansion.

Bland Scanias större kunder i Jordanien kan bland andra nämnas Jordan Petroleum Refinery.

Vid invigningen deltog Jordaniens transportminister och den svenske ambassadören Klas Gierows .

I Beirut inviger senare i samma vecka Scanias distributör i Libanon, Someco S. A. R. L., en ny serviceanläggning i Beirut. Libanon är en marknad i tillväxt efter inbördeskriget. Cirka 200 tunga anläggningsbilar från Scania är engagerade i återuppbyggnadsarbetet i Beirut. Nu ökar också behoven av lastbilar för distribution.

Libanon blev Scanias första exportmarknad i Mellanöstern och de första affärerna gjordes redan 1945. I dag håller Scania en position som landets näst största märke.

För ytterligare information, kontakta Bo Östlund, tel. + 46 (0)70-5438142, e-post Bo.Ostlund@scania.com

Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Med 25 800 anställda och produktion i Europa och Latinamerika är Scania en av branschens mest lönsamma tillverkare. Under 1999 blev faktureringen 47,1 miljarder kronor och resultatet efter finansiella intäkter och kostnader 4,5 miljarder kronor. Försäljning sker på ett 100-tal marknader och cirka 95 procent av Scanias fordon säljs utanför Sverige.