You seem to be located in .
Vá ao seu site de mercado Scania para mais informações.
Portugal
region sprzedaży
Production units

Scanias lastbilar till Svenska Försvaret

Scania har tecknat ett avtal med Försvarets Materielverk (FMV) om leverans av tunga lastbilar till Försvarsmakten. I år levereras upp till 200 lastbilar motsvarande en ordersumma om drygt 400 miljoner kronor. FMV har option att beställa ytterligare lastbilar för senare leverans.

– Det nya avtalet med FMV ser vi som mycket meriterande. Det är ett stort förtroende som FMV visar Scania, säger Torsten Pettersson, projektansvarig på Scania Sverige AB.

Affären är det senaste exemplet på Scania som en viktig leverantör till militära kunder. Scanias militärt anpassade fordon bygger helt på Scanias civila koncept, vilket innebär att hela det civila komponent- och resevdelsprogrammet är tillgängligt, liksom Scanias servicenät. Detta påverkar inte minst drifts- och underhållskostnaderna positivt.

Huvuddelen av lastbilarna är allhjulsdrivna och av typ P124 CB6x6. Påbyggnationen, lastväxlare av fabrikat Multilift från HIAB Sverige AB, kommer att göras av Zetterbergs Produkt AB i Östervåla. Ett antal av bilarna är avsedda för internationella insatsstyrkor och utrustas med extrautrustning, bland annat min- och tilläggsskydd för förarhytten.

Avtalet omfattar även plogbilar till Flygvapnet av typ Scania P124 CB6x2 utrustade med Opticruse, Scanias helautomatiserade växlingssystem.

Förutom till svenska försvarsmakten har Scania levererat fordon till bland annat försvarsmakterna i Danmark, Norge, och Belgien. Scania är dessutom leverantör av specialfordon till exempelvis FN och Röda Korset för internationellt fredsbevarande arbete.

För ytterligare information, kontakta Ulf Söderström, tel. 08-55381044