Förmåner

Förmåner

Som anställd så kommer du snart att upptäcka att Scania ger dig mer än bara ett jobb. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att förbättra våra produkter, våra metoder och även vår kompetens men stort fokus ligger på att skapa balans i livet. Genom att erbjuda en rad förmåner som du kan välja att ta del av har Scania som ambition att göra tillvaron lite smidigare för dig och kanske erbjuda en guldkant i tillvaron. Nedan ser du ett axplock av våra populäraste förmåner, det totala utbudet kommer du hitta i vår förmånsportal som kommer vara tillgänglig för dig inom 1 vecka efter anställningsdatum.

På Scania vill vi bidra till att våra medarbetare har möjlighet till hälsofrämjande aktiviteter. Därför har alla medarbetare i Sverige rätt till friskvårdsbidrag om upp till 2 500 kr per år. Mer information om vad som omfattas och hur man går tillväga kommer du att hitta på förmånsportalen.

Personalbil är en förmån där du leasar en eller flera bilar under en 24 månaders period. Erbjudandet omfattar bilar inom VW Group och gäller endast nya bilar. Bilen bekostas genom ett bruttolöneavdrag från din månadslön.

Som komplement till arbetsskadeförsäkringen som Scania bekostar kan du som ordinarie medarbetare på Scania teckna en förmånlig grupplivförsäkring som ger extra trygghet för dig och din familj. När du är nyanställd får du de tre första månaderna gratis. Scania använder den externa parten Mercer för hanteringen av den frivilliga gruppförsäkringen. Du kommer kunna läsa mer om detta på vår förmånsportal då du påbörjar din anställning.

Om du som medarbetare reser mellan Stockholm och Södertälje har du möjligheten att kunna använda Scanias egna busslinje - Scania Job Express. Dags- och månadsbiljett köper du via Scanias förmånsportal. Samma förmån erbjuds för medarbetare i Oskarshamn där Scania Job Express trafikerar sträckan mellan Kalmar och Oskarshamn.

Scania tillhandahåller subventionerad lunch på våra restauranger som ligger i anslutning till arbetsplatserna. Anställda på Scania CV använder företagskortet som betalkort. Anställda på Scania Sverige AB kan köpa Rikskortet som även kan användas på andra restauranger då personalrestaurangerna är koncentrerade intill produktionsanläggningarna. För dig som vill ha med egen mat finns det lunchrum utrustade med kylskåp och mikrovågsugn.