Vous semblez être situé dans .
Allez sur le site de votre marché Scania pour plus d'informations.
Luxembourg
région de vente
Production units

Provincie Namen zet in op duurzaamheid met twaalf nieuwe Scania’s

Neder-Over-Heembeek, 28 mei 2015 – Met de ingebruikname van twaalf nieuwe Scania’s P450 heeft BEP - het agentschap voor duurzame economische ontwikkeling voor de provincie Namen - een verdere stap gezet in het verduurzamen van het wagenpark. De nieuwe trucks zijn uitgerust met de 450 pk Euro 6 motor zonder EGR. De Scania 450 pk motor heeft in korte tijd een sterke reputatie opgebouwd vanwege zijn lage brandstofverbruik. In de (inter)nationale vakpers zijn in de afgelopen periode indrukwekkende brandstofrecords gevestigd die ook tot een lagere CO2 uitstoot leiden. De trucks zijn geleverd door de vestiging Scania Namen.

BEP is het agentschap voor de economische ontwikkeling in de regio Namen en is op een breed gebied actief in de ondersteuning van bedrijven en de ontwikkeling van de regio. BEP Milieu coördineert, in dienst van de gemeentes, de afvalstromen alsmede de recycling in het gebied. Hieronder valt ook de selectieve inzameling van huisvuil en het beheer van de containerparken. Hiertoe beschikt BEP Milieu over een wagenpark van 95 vrachtauto’s die met name worden ingezet in het ophalen en verwerken van deze afval. Met de ingebruikname van de nieuwe Scania’s zet BEP een grote stap voorwaarts in haar streven naar een duurzame inzet van haar middelen en de laagste impact voor het leefmilieu van de inwoners in de regio. Aangezien de nieuwe voertuigen veel in stedelijke gebieden zullen opereren, zal de lagere CO2 uitstoot van de Scania’s hier aanzienlijk aan bijdragen.

Vorig jaar won de 410 pk motor – afkomstig van hetzelfde motorplatform als de 450 pk motor - de prestigieuze Duitse Green Truck Award door op de zware testroute van de magazines Verkehrs Rundschau en Trucker een recordverbruik van slechts 23,29 liter/100 km te noteren. De 450 pk motor verwierf onlangs de Belgische Clean Truck of the Year 2015 Award met het laagste brandstofverbruik ooit gemeten. Naast de lagere dieselnota voor BEP Milieu, en indirect voor de inwoners van het gebied, profiteert dus ook het milieu vanwege de lagere CO2 uitstoot.

Zeven trucks zijn voorzien van een Mol/VDK huisvuilopbouw en vijf hebben een opbouw van Faun. Als 6x2*4 naloopassers zijn de trucks extra wendbaar om ook in de meest krappe straten goed te kunnen manoeuvreren. De comfortabele en laag gemonteerde Scania P cabine biedt de chauffeur een optimale en veilige werkplek en vergemakkelijkt veelvuldig in- en uitstappen.