Therese har alltid vågat anta nya utmaningar

22 FEBRUARI 2024

Möt vår medarbetare Therese Karlsson som alltid vågat anta nya utmaningar.

Som projektkoordinator för produktutveckling vid Tekniskt Center på Scania Oskarshamn är Therese involverad i utvecklingen av Scanias lastbilar. Therese tillträdde sin nuvarande tjänst i juni 2023. 

– Min uppgift är främst att koordinera stora projekt vid produktintroduktion, berättar Therese.

Tidigare har Therese jobbat tillsammans med Monteringen sedan hon började på Scania Oskarshamn 2007. I sin nya roll blir det nu ett nära samarbete med Press, Kaross och Måleri.

– Det ska bli väldigt spännande att knyta nya kontakter och bygga upp ett nytt kontaktnät. Jag kommer även att jobba tillsammans med Traton i utvecklingsprojekt.

Therese är öppen för nya utmaningar, mycket tack vare att hon har känt ett stort förtroende från sin chef.

– Det som är så häftigt med Scania är att det finns många utvecklingsmöjligheter, vill man så går det. Samtidigt är det en trygghet att ha chefer som ser potential hos medarbetare och har en tydlig målsättning att utveckla medarbetarna, framhåller Therese.

I sin tidigare tjänst hade hon flera ansvarsområden och ett övergripande projektansvar. När det nya hyttprogrammet, New Truck Generation (NTG), utvecklades fick Therese ingå i ett pilotteam på Tekniskt Center.

– Jag kände en stolthet över att vi gemensamt lyckades så bra när vi introducerade den nya hytten 2016, säger hon.

Anställningen på Scania blev hennes första jobb efter gymnasiet, vilket blev ett naturligt val då hennes pappa jobbat på Scania i 45 år.

– Tidigt märkte jag vilka stora utvecklingsmöjligheter det finns inom företaget. Lyxen med olika utbildningar inom Scania Academy är fantastisk och det är roligt att se unga förmågor utvecklas och ta för sig, avslutar Therese.