Scania Oskarshamn vinner pris på SPARK Award

27 APRIL 2023

Årets pris i, SPARK Award 2023, går till projektet ReActS och projektledare Johan Karltun. Tillsammans med forskargruppen, Scania Oskarshamn och Fagerhults Belysning AB har de arbetat fram en ”Handbok för första linjens chefer” i industrin.

En gång per år delar Jönköping University ut priset SPARK Award till ett eller flera projekt. Syftet med SPARK Award är att uppmärksamma forsknings- och utbildningsprojekt inom SPARK* som har visat på ett utmärkt samarbete med sina företagspartners.

 

Årets motivering lyder:
”Årets SPARK Award 2023 går till ett projekt som levererat, inte bara projektresultat, utan också praktiskt nytta för de som står i frontlinjen i industrin. Genom projektet har det skapats förutsättningar som gör industriverksamheter mer hållbara och robusta, där chefer fått konkreta nycklar för att driva verksamhet i rätt riktning. Projektets slutprodukt, en handbok för första linjens chefer, visar att forskningsprojekt kan leda till omedelbar nytta och utveckling i industrin, och detta med strålande omdömen från deltagande företag!”

Den här handboken vänder sig framför allt till den som är första linjens chef i tillverkande industri. Första linjens chef definieras här som den första chefsnivån som har personalansvar. Det är den vanligaste chefspositionen och en nyckelposition för en väl fungerande och hållbar produktion.

Ett stort grattis!

 

*SPARK är en forsknings- och utbildningsmiljö vid Tekniska Högskolan, Jönköping University med fokus på kunskapsintensiv produktrealisering. Baserat på industriella behov utvecklar SPARK ny kunskap och kompetens i samarbete med industriella och akademiska partners.