Scania Job Express

16 MAJ 2024

Scania Job Express ger goda möjligheter att pendla tryggt och säkert och miljövänligt till och från jobbet. Scania Job Express startade hösten 2018 i Oskarshamn och har varit igång sedan dess, med undantag för ett uppehåll under pandemin.

– Det fungerar klockrent för mig, säger Felix Wilmert, underhållstekniker på Produktionsunderhåll för Monteringen och en av pendlarna som åker med bussen.

 

Scania Job Express trafikerar sträckan Kalmar-Oskarshamn och gör ett stopp för på- och avstigning vid Ålem.

 

– Busstiderna är anpassade för dag- och kvällsskift, berättar Mathilda Nordahl, kommunikatör på Scania Oskarshamns Kommunikationsavdelning.

 

Bra för plånboken och miljön
Busspendlarna är i många fall trogna resenärer sedan lång tid tillbaka.

 

– Jag bor i Kalmar och åker varje dag sedan 2–3 år tillbaka. Det är bra, känns säkert och det blir mindre stress för mig. Tidigare hade vi samåkning, men det här fungerar bättre säger Omar Hazar, som jobbar på Logistik.

 

Daniel Nilsson och Pierre Lejonvåg jobbar också på Logistik och busspendlar mellan Kalmar och sin arbetsplats.

 

– Vi har pendlat med Scania Job Express sedan 2018 då vi fick den här möjligheten, det är bra både för plånboken och miljön. Det är också en säkerhetsfaktor, det är skönt att slippa ta egen bil. På bussen kopplar man av, både till och från jobbet.

 

Förmånligt pris
Scania Oskarshamns anställda reser till ett mycket förmånligt pris.

 

– Pendlingsturen till Kalmar kostar 200 kronor per vecka och till Ålem 150 kronor. Kostnaden dras från lönen i efterhand för de medarbetare som köpt bussbiljett, säger Mathilda och framhåller flera fördelar med Scania Job Express.

 

– Bussen på våra turer är en Scania Interlink som kör på förnybart drivmedel, HVO (vegetabilisk olja). Det är en attraktionskraft som arbetsgivare att kunna erbjuda anställda den här möjligheten. Det är ett tryggt och säkert transportsätt och passar väl in med Scanias miljö- och hållbarhetsarbete, avslutar hon.