PWR Racing kommer till Scaniamilen

8 APRIL 2024

Lördagen den 25 maj är det dags för Scaniamilen i Oskarshamn, som i år gästas av PWR Racing. 

PWR Group, med bas i Stockholm, består av fem bolag varav ett är PWR Racing, vilket Scania är partner till. PWR Racing strävar efter att göra sporten mer underhållande och hållbar genom att bland annat bygga tävlingsbilar på återvunna personbilar. 2018 byggdes PWR001, världens första elektriska touring car tävlingsbil, vilket blev startskottet för ett växande koncept.

 

Genom samarbetet med Scania ser PWR Racing tydliga synergier och möjligheter att driva en mer hållbar och elektrisk framtid. Tillsammans strävar vi efter att forma en värld där hållbarhet och innovation möts. Med Scanias expertis inom fordonsindustrin och PWR Racings kompetens inom elektrisk racing och teknikutveckling, öppnas dörrar för banbrytande innovationer inom både motorsport och fordonsbranschen. Genom att dela kunskap och resurser strävar vi efter att skapa gröna och effektiva lösningar som kommer att forma framtiden för både motorsport och transportindustrin.

 

PWR kommer att vara på plats på Scaniamilen den 25 maj i Oskarshamn där de kommer att ha med deras helt elektriska bil, PWR001 men även racesimulatorer. Kom förbi och prata elektrifiering eller testkör deras racingbilar i simulatorn.

 

Anmälan till årets Scaniamilen är öppen fram till 5 maj. 
Välkomna att anmäla er till årets Scaniamilen!