Möt återvändaren Malin

30 NOVEMBER 2023

Borta bra, men hemma bäst. Det är känslan hos Malin Skarp som har vidgat sina vyer inom Scania, men nu är tillbaka i Oskarshamn.

– Det är fantastiskt roligt att vara tillbaka och det är en slående känsla hur välkomnande och familjärt Scania Oskarshamn är. Vi är ett lag där alla tar hand om varandra, säger hon.

 

Tog chansen
Efter sex år på Scania Oskarshamn flyttade Malin till Södertälje 2021 och blev produktionschef för Scanias nya gjuteri.

 

– Ibland dyker det upp möjligheter i ens liv som man måste anta. Jag vill inte vara den som senare går och grubblar och ångrar att jag inte tog chansen, säger Malin.

 

– Det var häftigt att bygga upp ett nytt gjuteri med unika processer, ny utrustning och spännande teknik. Jag uppskattar även samarbetet med alla fantastiska individer och imponerades över den höga kompetensnivån. Vi blev ett tight team som hjälptes åt i både med- och motgångar.

 

– Det var en lärorik tid att få vara med och sedan starta produktionen för den nya motorplattformen DW6. Samtidigt var det roligt att se andra delar av Scania och bygga nätverk med nya kontakter.

 

Lanseringen av nya hytten
Malin gjorde 2016 en öppen ansökan till Scania Oskarshamn efter att tidigare ha arbetat som kvalitetschef på Husqvarna.

 

– Scania har alltid lockat mig och legat mig varmt om hjärtat. Jag skrev att jag ville jobba på Scania och var utbildad maskiningenjör, sedan dess har Scania varit min arbetsgivare, berättar hon.

 

– Jag började som kvalitetschef för Press och Kaross under dubbelkörningen av NTG-hytten (nya hyttgenerationen). Det var en mycket spännande period att vara med och lansera en helt ny hytt. Det var fullt ös från första start.

 

När Malin kom tillbaka efter föräldraledighet 2019 blev hon verkstadschef i Presshallen.

 

– Jag gick in i min nya roll med en stor dos av ödmjukhet för att lyssna och lära. Jag kände också ett bra stöd från kollegor och chefer för att ta mig an den utmaningen.

 

Malin flyttade tillbaka till Oskarshamn under 2022 efter att ha jobbat med uppstarten av Scanias nya gjuteri i Södertälje. I Oskarshamn tillträdde hon tjänsten som ny kvalitetschef för MB (Press, Kaross och Målerierna) och MC (Montering och intern logistik).

 

Målen är desamma
Malin ser stora likheter oavsett var hon har jobbat inom Scania.


– Man känner igen sig och vi jobbar utifrån samma struktur. Vi har gjort en fantastisk kvalitetsresa i Oskarshamn och levererar väldigt hög kvalitet. Vi ska fortsätta utmana där vi har potential och jobba mer proaktivt i vårt kvalitetsarbete för att bli ännu bättre, avslutar Malin.