Esmeralda - global beredare och specialist inom kablage och kontaktering

14 APRIL 2023

Esmeralda Nezirevic Mehmedovic är global beredare på Tekniskt Center* i Oskarshamn och specialist inom kablage och kontaktering.

Efter sin ingenjörsutbildning och magisterexamen började Esmeralda i Monteringen för att sedan bli global beredare för kablage och kontaktering. Snabbt behärskade hon det området och kvalificerade sig för att bli specialist 2020.

 

– Jag kände en stolthet över mig själv, vad jag hade presterat när jag utsågs till specialist och då hade uppnått mitt mål. 

 

Hon lyfter fram att hon har en chef som hela tiden har trott på henne, gett henne chansen och ser vad hon presterar.

 

Vilket är ditt nästa mål?
– Jag trivs väldigt bra i min nuvarande roll, är glad över att jobba på Scania och har världens möjligheter att kunna fortsätta utvecklas. Jag har också bra arbetskollegor, vi har ett gott samarbete. Det är en trygghet att vara omgiven av bra människor som stöttar varandra, berättar hon.

 

Vad var det som lockade dig att söka en tjänst på Scania?

– Scania erbjuder många möjligheter inom produktionsteknik. Det finns en stor bredd och olika inriktningar genom att kunna jobba i Kaross, Press, Måleriet, Monteringen och Tekniskt Center. Inom mitt område utvecklar vi nya system och nya funktioner för kablage och kontaktering, säger Esmeralda.

 

Är det något område där du vill se förbättringar?
– Eftersom vi inte är så många kvinnor är det viktigt att locka fler och visa vilka möjligheter det finns att jobba inom det tekniska området. Det är bra utmaningar för att även få en bättre självkännedom och våga, avslutar Esmeralda.

 

* Tekniskt Center i Oskarshamn deltar tidigt i Scanias produktutvecklingsprocess för att säkerställa att kunskapen tas tillvara. Det byggs prototyper och förseriehytter och produktionssystemet bereds.