Årets julklapp går till välgörenhet

14 DECEMBER 2023

Scania Oskarshamn vill bidra till en fin jul för många barn och familjer i Oskarshamn, då julen även i år väntas bli ansträngd för många på grund av höjda matpriser och ökade omkostnader, särskilt tufft är det för de som redan har en ansträngd ekonomi. Därför väljer Scania Oskarshamn att skänka årets julgåva till välgörenhet.

Två lokala föreningar, Carolas Hjälpande Hand och Majblomman, får vardera 10 000 kronor till sin hjälpverksamhet.

 

– Vi är jätteglada, gåvan betyder otroligt mycket. Gåvorna som vi får in går till julklappar till barn i Oskarshamn med omnejd. Jag skulle önska att alla som stöttar oss fick se när vi lämnar över julklapparna, ofta möts vi av både tårar och kramar. Vi hjälper också familjer att bekosta matkassar, säger Carola Karlsson, som startade Carolas Hjälpande Hand 2019.

 

– Det är ett jättevälkommet stöd från Scania. Alla gåvor går oavkortat till barn i Oskarshamns kommun. Pengarna går till kläder, skor, cyklar, leksaker och vi betalar ut riktade bidrag till avgifter för barns föreningsaktiviteter. Föreningen arbetar ideellt och delar ut ekonomiskt stöd till barnfamiljer som har svårt att få pengarna att räcka till, säger Carita Lidén, ordförande i Majblomman i Oskarshamn.