Adam vill fortsätta utvecklas

12 JULI 2023

Adam Chabdrakhmanov arbetar i Monteringen på line 6 som Montör. Han berättar här om hur det var att komma till Scania Oskarshamn.

Adam kom till Sverige för sju år sedan. Han gick Industriprogrammet på gymnasiet och arbetade därefter på två olika företag innan han kom till Scania.

 

– Jag jobbar i Monteringen på Line 6 sedan två år tillbaka.

 

Hur var det att komma till Scania Oskarshamn som nyanställd?

– Det var intressant att komma till en stor arbetsplats med många människor, samtidigt var det mycket att lära sig. Jag kom ändå bra in i jobbet efter Basic Skills (intern utbildning och träning för nyanställda) och upplärning på linen. Som person vill jag utvecklas och har nu lärt mig alla 12 positioner på Line 6.


Hur upplevde du mottagandet från arbetskamrater och chefer?
– Det var mycket positivt. Alla är trevliga och snälla, jag känner mig lika hemma på jobbet som hemma hos min familj. Scania visar respekt för alla, säger Adam.

 

Vad gjorde att du kom så bra in i gänget?
– Om du visar ett stort intresse och utför jobbet bra så får du ett trevligt bemötande. Mina arbetskamrater visar också intresse och vill veta mer om min kultur. Ibland går vi ut och fikar eller träffas hemma hos varandra, det är jättekul och bidrar till att jag trivs så bra.

Adams mål är att fortsätta utvecklas.


– Det är viktigt att ha mål att se fram emot, avslutar Adam.