Tack för den här tiden Roger Blezell

23 JUNI 2021

Efter fyra år som platschef, med det yttersta ansvaret för Press, Kaross och Måleri, antar Roger Blezell nya utmaningar inom Scanias globala SPS Office.

– Det här har varit mitt roligaste jobb under mina 22 år på Scania och familjen har trivts fantastiskt bra i Oskarshamn, säger han.

Det var en stor utmaning att tillträda som platschef för MB (Press, Kaross, Måleri) i Oskarshamn våren 2017 när fabriken parallellt började producera två olika lastbilsprogram. Samtidigt visste Roger att han kom till en fabrik med ett mycket gott rykte.

– Jag hade tidigare varit här för att lära av det framgångsrika *SPS-arbetet. Alla medarbetare på Scania Oskarshamn ska känna sig stolta över en fantastisk arbetsplats, framhåller Roger.

– Att Scania Oskarshamn är regionens största privata arbetsgivare innebär även samverkan med politiken, utbildningar och övriga näringslivet, vilket också ger en extra krydda i jobbet som platschef.

Nästa utmaning blir att ansvara för Scanias globala SPS-Office.

– Det blir spännande att få vara en större del i Scanias globala struktur. Det blir också intressant att få vara med och påverka hållbarhetsfrågor för Scania globalt, det ligger mig varmt om hjärtat, säger Roger.

I Oskarshamn lyfter Roger särskilt fram ett mycket framgångsrikt hållbarhetsarbete.

– Ett proaktivt förbättringsarbete har bidragit till att vi är den första koldioxidneutrala produktionsanläggningen inom Scania. Det är fantastiskt och får stor betydelse för miljön.

Roger drar nu vidare norrut, samtidigt tar han tar med sig många fina minnen från Scania Oskarshamn och staden på Ostkusten.

– Hade fabriken legat närmare släkt och vänner i Stockholms skärgård, där jag är uppväxt, hade jag kanske stannat till pensioneringen, avslutar Roger.

Stort lycka till Roger och tack för den här tiden!

 

*Scanias produktionssystem