Scania skänker hytter till gymnasieskola

28 APRIL 2021

Scania har skänkt tre hytter till Fordons-och transportprogrammet på Oscarsgymnasiet. Hytter som eleverna kommer att använda för att lära sig utföra reparationer och service med mera.

Scania har skänkt tre hytter till Fordons- och transportprogrammet på Oscarsgymnasiet. Hytter som eleverna kommer att använda för att lära sig utföra reparationer och service med mera.

Fordons- och transportprogrammet utsågs till Årets Transportskola 2020 av Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd. Priset delas ut för att uppmuntra de gymnasiala transportutbildningar som verkligen gör skillnad. Programmet har två inriktningar, eleverna kan välja utbildning till yrkeschaufför eller att utbilda sig till mekaniker.

Scania levererade den första hytten till skolan redan när det nya hyttprogrammet introducerades.

- En tanke med det var att kunna visa upp den nya hytten för många människor. Den är uppställd på industriområdet Bandmossan där Transportprogrammet har sin körgård, berättar Per-Ola Svensson som har kontakten med skolan.


Nyligen levererades ytterligare två hytter till Oscarsgymnasiet.

- Dels är det en av hytterna, den blåa gamla modellen som stått vid visningsytan*, dels är det en vit hytt av den nya modellen.


Fordons- och transportprogrammet har byggt om sina verkstadslokaler på skolan och gjort plats för två hytter.

- De har gjort jättefint och är stolta över lokalerna där hytterna kommer till stor användning. Vi möttes av ett mycket positivt mottagande när hytterna levererades, eller som en av lärarna uttryckte det, "det känns som julafton", avslutar P-O.


* Visningsytan ligger inne i fabriken på Scania Oskarshamn och har två visningshytter som Scanias besökare kan gå in i, samt ett museiexemplar av en Be-Ge hytt.