Scania Oskarshamn prisades för klimatsmart arbete

1 DECEMBER 2021

Scania Oskarshamn prisades för klimatsmart arbete när Klimatkommissionen delade ut Solrospriset. 

Klimatkommissionen Kalmar län uppmärksammade Scania i Oskarshamn och Lindbytvätten i Borgholm vid en ceremoni på länsresidenset när Solrospriset delades ut den 29 november. Vår hållbarhetschef, Pernilla Zackrisson och platschef för MC, Peter Magnusson deltog vid ceremonin.

 

Klimatkommissionen delar årligen ut ett uppmuntringspris till företag, organisationer, föreningar eller personer som i stort och smått har bidragit till ett mer klimatsmart län genom insatser som inspirerar och genererar innovation, jobb och aktiviteter inom klimat- och miljöområdet.

 

I år delades alltså Solrospriset ut till Scania Oskarshamn och Lindbytvätten. Vi prisades för vårt hållbarhetsarbete, där stort fokus varit på att övergå till en koldioxidneutral produktion. Vi har satt upp vetenskapligt förankrade klimatmål som godkänts av Science Based Target Initiative, där vi åtar oss att minska koldioxidutsläppen avsevärt från vår egna verksamhet men även från våra kunders fordon.

 

Vi fortsätter vårt arbete med att minska klimat- och miljöpåverkan och involverar alla våra medarbetare för att skapa engagemang och delaktighet.