Young Potential Trainee Program

Vill du bli nästa generations ledare när vi ger oss ut på en resa för att förändra framtidens transporter till en bättre morgondag?

 

Scanias mål är att driva skiftet mot ett hållbart transportsystem, där vi skapar en värld byggd på rörlighet som är bättre för både företag, samhället och miljön. Med dåtiden som grund förbereder vi oss för framtiden.

 

Young Potential Trainee Program erbjuder en inlärningsresa som ingen annan. Vi strävar efter att kickstarta din karriär genom att ge dig djup och bred kunskap om Scania och branschen som helhet. Programmet är en del av TRATON Group vilket innebär att vi samarbetar med andra varumärken i en global miljö. Genom detta samarbete gör vi det möjligt för dig att dela kunskap och lärdomar över varumärkena, bygga ett stort nätverk, lära dig kulturella skillnader och växa som individ.

 

Som ett ledarskapsprogram fokuserar vi på att lära dig hur du leder dig själv innan du leder andra. Vi tillhandahåller verktygen för att förbereda och utveckla dig för en framtida karriär i ett internationellt företag. Med rotationer efter eget val skräddarsyr du din traineeperiod efter dina intressen och färdigheter, vilket skapar den perfekta matchningen för dig att bli morgondagens ledare - en framtidsvisionär som bidrar till att få hållbara innovationer att hända.

Ansökningsperioden är mellan 6 November 2023 till 7 Januari 2024.

Claudias resa inom Scania

Claudia är en av våra medarbetare på Scania Oskarshamn som tidigare varit trainee inom ett av våra studentprogram. Idag arbetar hon som Teamleader inom teknik.

Hur var din tid som trainee på Scania?

- Programmet var en väldigt lärorik och utvecklande tid. Jag hade möjlighet att få inblick inom många områden av Scanias verksamhet. Jag fick även möjlighet att testa på att jobba inom olika avdelningar inom Scania och Traton och även i andra länder utanför Sverige.

 

Vad fick du med dig från programmet som hjälpt dig i ditt arbete?

-  Jag fick med mig en bra överblick och förståelse av de olika delarna i verksamheten och jag fick även möjlighet att bygga ett stort kontaktnät inom företaget som fortfarande hjälper mig i mitt arbete.

 

Vad arbetar du med idag?

- Jag är Teamleader för ett tvärfunktionellt team som jobbar med att uppnå en datadriven produktion. Vi driver bland annat digitaliseringsprojekt och jobbar med ny teknik inom området.

 

Varför tycker du att man ska gå Scanias studentprogram?
- Scanias studentprogram är en väldigt bra start i arbetslivet där man får bra utvecklingsmöjligheter under och efter programmet.

Våra program för dig som nyexaminerad

Kontakta oss gärna om du har frågor kring våra program