Kommunikatör

EFTERGYMNASIAL UTBILDNING UTAN TEKNISK INRIKTNING

Oavsett om det gäller att informera om en tillfällig ändring av gångstråk, kommunicera företagets strategier eller marknadsföra företaget mot olika intressenter så är kommunikatören viktig.

Kommunikatörerna på Scania i Oskarshamn stöttar företagets interna och externa kommunikation genom att publicera nyheter och viktig information i olika kanaler, allt ifrån intranät och Scanias egen nyhetsapp till personaltidning och externa webbsidor. Guidning av besökare, samordning av event och aktiviteter mot skolelever är andra vanliga arbetsuppgifter.

 

Förutom kunskap om olika kommunikationsmodeller och publiceringsverktyg behöver kommunikatörer vara anpassningsbara och serviceinriktade och ha god kännedom om företagets uppbyggnad och tillverkningsprocess.

 

Kommunikatörer har oftast en eftergymnasial utbildning inom media, kommunikation eller marknadsföring. Man stannar ofta  i yrket och gör karriär genom att byta arbetsgivare. Om kommunikatören vill utvecklas vidare till andra roller inom företaget ligger koordinatorsrollen nära tillhands, även ledarskap kan vara en tänkbar väg.