Studenter

Gymnasieelev

Du som studerar på gymnasiet har möjlighet att göra dina APL här hos oss inom svets, underhåll och el. Vi har god kontakt med flertalet skolor så börja med att prata med din skola och se vilka möjligheter som finns till APL hos oss. 

 

Medarbetarna är den enskilt viktigaste faktorn för att nå framgångar och därför arbetar Scania aktivt med att attrahera, utveckla och behålla personal.

Yrkesskolestudent

Du som läser en yrkesutbildning har möjlighet att göra din APL eller LIA hos oss.

Du kan göra din APL kopplat till CNC eller svets. Du som gör APL hos oss via en yrkesutbildning får testa på yrket genom att gå med ett skiftlag och utvecklas i rollen med stöd av en handledare. 

Inom teknikområdet, exempelvis automation och produktionsteknik, tar vi gärna emot för LIA. Du får lära känna vår verksamhet och jobba tillsammans med en teknikgrupp med olika yrkesroller och yrkesbakgrund. Under din LIA kommer du att arbeta självständigt med en uppgift med stöd av en handledare.

Om du är intresserad av APL eller LIA via en yrkesutbildning, skicka då in en ansökan med CV och personligbrev till dlhr@scania.com

universitets-

och Högskolestudenter

Scania jobbar aktivt med att erbjuda studerande vid högskolor och universitet möjligheten att göra sitt examensarbete i vår verksamhet.

 

Vi tror att du som studerande kan lära oss nya saker och hjälpa oss att utveckla vår verksamhet. Samtliga examensarbeten på Scania publiceras på hemsidan: Scania Career och vi hänvisar alla sökande att gå via den sidan. På samma hemsida kan du även läsa om våra traineeprogram och andra karriärmöjligheter på Scania.

 

 

 

Blivande ingenjör?

Har du planer på att studera till ingenjör men osäker på vad det innebär?

Då har du möjlighet att prova på ingenjörsyrket genom Tekniksprånget, läs mer på hemsidan Tekniksprånget (teknikspranget.se).

Scania Luleå samarbetar med Tekniksprånget för att locka fler till högre tekniska utbildningar i syfte att säkra framtidens kompetensförsörjning. Tekniksprånget är 4 månaders betald praktik och genomförs både på våren och hösten. 

Information om Scania Luleå

Vi tror att täta samarbeten mellan skolor och företag bidrar till en attraktiv region, där vi tillsammans bygger kompetenser för framtiden.

Är du representant från en skola och intresserad av att ha mer information om Scania Luleå och möjliga samarbetsvägar så är du välkommen att höra av dig via mail: dlhr@scania.com

 

Vill ni komma på studiebesök skicka en förfråga via  VISIT SCANIA LULEÅ.