het productieproces

Het productieproces

Productie
In de fabriek van Scania Production Zwolle assembleren we onze trucks op twee productielijnen. De productielijnen bestaan uit een groot aantal stations, waar we onderdelen op een regelmatige takt (tempo) monteren. Iedere 5 minuten rolt er een truck van de band. We kunnen maar liefst 200 trucks per dag maken. Elke truck is maatwerk; met de vele keuzeopties bepalen onze klanten een groot deel van het uiterlijk van hun truck zelf. Dit is mogelijk door het modulaire design, de logistieke systemen en de flexibele inzet van onze medewerkers.
 

Logistieke proces
De productie van een truck hangt nauw samen met het logistieke proces. Te weinig voorraad van een onderdeel zorgt voor stilstand van de lijn. Te veel voorraad staat in de weg en kost onnodig geld. De logistiek medewerkers zorgen ervoor dat de monteurs in de productie de onderdelen op de juiste plekken en tijdstippen aangeleverd krijgen.
 

Ergonomie
Wij doen er alles aan om onze medewerkers ergonomische ondersteuning te bieden bij hun werk. Zij maken gebruik van handige hulpmiddelen en machines, waardoor we zware belasting voorkomen. Bovendien is het in de fabriek licht, stil en heel schoon: een comfortabele werkplek!

Kwaliteit en duurzaamheid 
Kwaliteit en duurzaamheid zijn twee onderwerpen waaraan wij veel waarde hechten. Wij werken er met al onze medewerkers aan om iedere dag een beetje beter te worden. Zo kunnen wij onze klanten net dat beetje meer bieden. Ook op het gebied van duurzaamheid dagen we onszelf uit om iedere dag verbeterslagen te maken. We streven naar een energie-neutrale fabriek. Zo hebben we ruim 22.000 zonnepanelen op ons dak liggen, doen we actief aan afvalscheiding en hergebruik van bijvoorbeeld onze verpakkingsmaterialen.