Het productieproces

HET PRODUCTIEPROCES

Scania Production Meppel is de specialist in het lakken van kunststof cabine- en chassisonderdelen. Deze leveren we aan de Europese truckfabrieken van Scania in Zwolle, Angers (Frankrijk) en Södertälje (Zweden).

 

Eerst hangen we de cabine- en chassisonderdelen op zogenaamde 'skids' (rekken). In een powerwash-installatie reinigen we vervolgens de onderdelen. Na het drogen en koelen, spuiten we de onderdelen in twee gescheiden lakstraten in 1 van de 500 door de klant gewenste kleuren. 

Het lakproces is volautomatisch met behulp van 22 robots. De lak wordt door een geavanceerd lakdistributiesysteem naar de robots verzonden. Dit systeem verstuurt de lak als een soort ‘buizenpost’ door een kunststof leiding naar de afzonderlijke robots.

Na het lakken gaan de skids door een oven en een koelzone. De afdeling Inspectie & repair voert vervolgens een nauwkeurige, visuele controle op de gelakte onderdelen uit. Kleine afwijkingen herstellen onze medewerkers direct.

Aan het eind van de productielijn halen we de onderdelen handmatig van de skids af. Daarna worden de gelakte onderdelen afgemonteerd en klaargemaakt voor transport.

De productie van een truck hangt nauw samen met het logistieke proces. Alle gelakte en geassembleerde onderdelen worden in de juiste volgorde aangeleverd bij de eindassemblagefabrieken in Zwolle, Angers en Södertälje.