Winnaar stipendium 2023

Scania Production Zwolle reikt jaarlijks een studiebeurs uit aan een opkomend talent. Bedoeld voor een jonge medewerker of leidinggevende die zich bijzonder heeft ingezet in zijn/haar vakgebied en van wie verwacht wordt dat hij/zij goede ontwikkelingsmogelijkheden heeft binnen de organisatie. Ali Ulu, Allround monteur, is de gelukkige winnaar van 2023.

 

Ontwikkelingskansen

Ali: “Ik heb de Scania cultuur leren kennen als een cultuur met ontwikkelingsmogelijkheden. Ik ben leergierig en vertel dat ook steeds aan mijn leidinggevende. Toen er kansen kwamen om mij te ontwikkelen, heb ik die gepakt. En Scania heeft mij daar steeds in ondersteund.”

 

“Wat ik met de studiebeurs ga doen, weet ik nog niet. Dat ik hem heb gewonnen is een grote verrassing en eer. Dat moet ik eerst even laten bezinken.”

 

De oprichting

In 1994 besloot de Raad van Commissarissen tot de oprichting van 2 studiefondsen ter nagedachtenis aan de overleden Olof Mård (oud algemeen directeur) en mr. F.J.L. Baltussen (president-commissaris). Uit beide fondsen wordt afwisselend per jaar een studiebeurs uitgereikt. Het Olof Mård studiefonds is bedoeld voor een medewerker, het F.J.L. Baltussen voor een leidinggevende.