Vast contract voor 200 uitzendkrachten bij Scania Production Zwolle

Scania Production Zwolle gaat in het komende half jaar 200 uitzendkrachten een vaste baan aanbieden. Ondanks de economische onzekere tijden door COVID-19 is de orderportefeuille erg goed gevuld. We hebben vertrouwen in de toekomst en willen daarom een grote groep uitzendkrachten baanzekerheid geven. De aannames vinden gefaseerd plaats van september 2021 tot april 2022.

Wij hebben al jaren het beleid flexkrachten een vaste baan aan te bieden. Zo hebben we in de afgelopen jaren ruim 200 medewerkers aangenomen. Medewerkers hebben volop ontwikkelingskansen. Niet alleen bij de assemblagefabriek in Zwolle, maar ook bij het logistieke centrum, Scania Logistics in Zwolle en de geavanceerde lakfabriek van Scania in Meppel. In totaal werken bij deze drie bedrijven inmiddels bijna 4000 medewerkers. Scania is daarmee de grootste industriële werkgever in de regio.

In het principeakkoord van de cao Metalektro staat genoemd dat werkgevers gedurende de looptijd van de cao minimaal 2400 uitzendkrachten een vast dienstverband zullen aanbieden. Wij nemen met 200 vaste aanstellingen bijna 10% voor onze rekening.