Scania Production Zwolle viert 60-jarig jubileum

In november 1964 rolde de eerste truck van de productielijn bij Scania Production Zwolle. Dat betekent dat 2024 in het teken staat van ons 60-jarig jubileum.

Wat startte in een klein pand aan de Voorstraat in Zwolle, is uitgegroeid tot Scania’s grootste assemblagefabriek in de wereld. Waar we vroeger slechts enkele trucks per dag maakten, hebben we nu de mogelijkheid om er meer dan 200 te produceren op twee productielijnen. De eerste truckseries werden opgevolgd door de R-serie en sinds 2016 produceren we de New Truck Generation.


Het aantal medewerkers liep gedurende de jaren op tot meer dan 2500. Johan Uhlin, Algemeen Directeur: “Veel medewerkers zijn met onze organisatie meegegroeid en zodoende al tientallen jaren in dienst. De betrokkenheid is groot en daar ben ik enorm trots op. Om onze medewerkers te bedanken voor hun bijdrage aan ons succes gaan we het jubileum vieren met diverse activiteiten.”


Dit jaar nemen we je mee op een trip down memory lane. Op onze website en social media kanalen delen wij videobeelden, foto’s, persoonlijke verhalen van onze medewerkers, grappige anekdotes en wist-je-datjes van de afgelopen jaren. Maar we grijpen dit jubileum ook aan om een blik te werpen op de toekomst van Scania Production Zwolle.