Scania Production Zwolle over op nieuwe duurzamere truck

Scania Production Zwolle is overgegaan op de productie van een nieuwe truck: Scania Super. De Scania Super beschikt over een nieuwe aandrijflijn en is een stuk duurzamer dan zijn voorganger. Op dinsdag 29 november 2022 rolden de eerste nieuwe trucks van de productielijnen.

Scania Production Zwolle maakt trucks op twee productielijnen: de Castorlijn en de Polluxlijn. Op maandag 21 november werden de laatste NTG-trucks op beide lijnen geproduceerd. Hiermee kwam er na vijf jaar een einde aan het NTG-productietijdperk in Zwolle én in Europa.

De Scania fabrieken in Södertälje (Zweden) en Angers (Frankrijk) stapten al eerder over op het Scania Super programma. Scania Production Zwolle was de laatste producent van het NTG-programma in Europa.

 

Op dinsdag 29 november kwamen, na een korte ombouwperiode, de eerste Scania Super-trucks van de lijn. Een feestelijk moment en een mooie stap in de transitie naar duurzaam transport. Scania Super omvat onder andere een nieuwe 13-liter motor en een nieuwe versnellingsbak, achteras en tank. Dit zorgt samen voor een brandstofbesparing van maar liefst 8%. De truck biedt klanten een uitstekende brandstofefficiëntie, een verhoogd laadvermogen en meer comfort.