Opening nieuwe hal Scania Production Zwolle

Zwolle – Op donderdag 7 september is de nieuwe hal van Scania Production Zwolle feestelijk geopend. Deze hal wordt gebruikt voor klantspecifieke aanpassingen aan trucks en het uitvoeren van kleine reparaties. De oppervlakte is maar liefst 5180 m2!

 

Johan Uhlin, Managing Director Scania Production Zwolle: “We zijn enorm blij met deze uitbreiding van onze capaciteit. Met deze nieuwbouw bouwen we verder aan onze visie voor een hoog-volumefabriek in Zwolle! Ook de afdelingen ná onze assemblagelijnen zijn belangrijk om hoogwaardige Scania trucks te bouwen voor onze klanten.”

 

Duurzaamheid en geluidvermindering spelen een cruciale rol in de keuzes die zijn gemaakt voor de bouw van de nieuwe hal. Zo zorgen onder andere nieuwe dakplaten voor een verbeterde akoestiek en is er natuurlijker licht in de hal aanwezig. 
 

Daarnaast biedt het nieuwe gebouw biedt de mogelijkheid om 1.440 extra zonnepanelen te plaatsen. Dit komt bovenop de ruim 28.000 zonnepanelen die Scania in Zwolle al heeft liggen. Samen zorgen ze ervoor dat 60% van onze elektrische energie uit zonnepanelen komt.