Scania Logistics Hasselt breidt opslagcapaciteit uit

Scania Logistics in Hasselt gaat weer uitbreiden. Dit keer wordt er geen compleet nieuw pand gebouwd, maar krijgt de logistieke hal er 5800 vierkante meters bij. Om dit te realiseren dienen er forse investeringen in de logistieke hal gedaan te worden. Het doel is om eind 2022 de nieuwe hal in gebruik te nemen. Afgelopen dinsdag 26 april werd samen met WDP de eerste paal de grond in geslagen.

 

René Brill, managing director Scania Logistics Netherlands: “We zijn enorm blij met deze uitbreiding van onze capaciteit. Dit is een investering in de toekomst van Scania Logistics en in deze economisch onzekere tijden is dat een zeer positief bericht. Samen met onze partners WDP en Salverda wordt deze realisatie mogelijk gemaakt."

 

Met de uitbreiding realiseert Scania Logistics een aanbouw van twaalf meter hoog en wordt er een luifel van 2200 vierkante meter geplaatst. “Zo kunnen we overdekt laden en lossen, zonder de kostbare ruimte in de aanbouw te gebruiken.”

 

Op het terrein van Scania Logistics in Hasselt staan meerdere logistieke centra. Het grootste gebouw wordt gebruikt voor de materialen die via zee worden getransporteerd. Deze materialen worden opgeslagen en vervolgens geleverd aan verschillende klanten, zoals Scania vestigingen in Nederland, Zweden, Frankrijk en Brazilië.