Scania faciliteert de Ster van Zwolle

Op zaterdag 2 maart a.s. vindt de Ster van Zwolle, een internationale wielerwedstrijd, plaats. Dit jaar worden er naast de Ster van Zwolle ook wedstrijden voor jeugd en amateurs georganiseerd. Scania wil jongeren meer in beweging krijgen en daarom faciliteren wij deze voorprogramma wedstrijden. Daarnaast is dit evenement een unieke kans om Scania in de regio te profileren.

Scania en sport
“In 2023 hebben we gezien hoe het wielrennen in de kop van Overijssel en Salland leeft en wat voor spektakel het is”, zegt senior manager projecten Jon Grasmeijer. En nu finishen de beste renners gewoon bij ons in de straat. Dan móet je wel mee willen doen.” Scania ademt sport. Zo zijn wij hoofdsponsor van de Meppel City Run, Zwolse Halve Marathon, shirtsponsor van PEC Zwolle Vrouwen en in september 2023 openden wij de deuren voor de Freestyle Masters.
 

Verbinding toppers, jeugd en amateurs
Gerben Kroeze, bestuurslid van de Ster van Zwolle, is blij met de ondersteuning vanuit Scania. “Het is mooi om te komen kijken naar de toppers van Nederland en Europa, maar we willen ook een organisatie zijn die ervaring en opleiding biedt. Door ook afwachtingswedstrijden te organiseren verbinden we toppers, jeugd en amateurs op één dag. En dat is wat het wielrennen én Zwolle nodig heeft.”
 

Route jeugd en amateurs

De jeugd en amateurs starten op 2 maart voor de deur van Scania en rijden dan ronden over de Westenholterallee over de Spoolderbrug om vervolgens rechtsaf te slaan naar de Hasselterweg waar de Voorsterbrug wacht. Dan is het nog één keer rechtsaf voor de laatste paar honderd meter naar de finish op de Blaloweg. Na de finish van de Scania Ster Afwachtingswedstrijden zal de Salverda Bouw Ster van Zwolle live worden uitgezonden op grote schermen aan de finish.

 

Meer weten?
Kijk dan op de website van de Ster van Zwolle.