Scania en hogeschool Saxion starten samenwerking

Scania en Saxion hebben op maandag 30 augustus een samenwerkingsovereenkomst getekend. Door deze overeenkomst kunnen studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde hun eerstejaars projecten uitvoeren bij Scania Production Zwolle. Hierdoor kunnen zij meteen praktijkervaring opdoen en Scania leert van de kennis en inzichten van deze studenten. Een win-win situatie voor alle partijen.

 

Kennis bundelen
De samenwerking tussen Saxion en Scania zorgt ervoor dat alle 120 eerstejaars Technische Bedrijfskunde studenten in Enschede en Deventer beschikken over relevante bedrijfsinformatie en business cases van Scania. Tot voor kort moesten studenten zelf een bedrijf zoeken. In de praktijk bleek dit lastig, vooral omdat bedrijven hier te weinig tijd voor vrij konden maken. Met deze samenwerking zorgen we ervoor dat studenten gegarandeerd kunnen starten met hun praktijkproject.

 

Suzan Veldhuis, directeur van de School of Business, Building & Technology bij Saxion: “Door als kennisinstelling samen met het bedrijfsleven op te trekken vinden we slimmere en ook schonere oplossingen voor de toekomst. Deze samenwerking met Scania is daar een mooi voorbeeld van. De praktijk en het onderwijs zijn direct met elkaar verbonden. Hierdoor krijgen studenten gelijk een goed beeld van deze praktijk en hebben we als Saxion de kans bij te dragen aan de uitdagingen waar het bedrijf Scania en tegelijkertijd de industrie voor staan.”  

 

Nieuwe mogelijkheden
Julia Raharing, recruiter bij Scania Production Zwolle: “Bij Scania vinden we het belangrijk om praktijkervaring voor studenten op alle niveaus, in alle richtingen en in elk jaar mogelijk te maken. Met deze samenwerking geven we hier een unieke uitvoering aan en kunnen ze alvast zien hoe het er bij een bedrijf aan toe gaat. Zo krijgen eerstejaarsstudenten straks een rondleiding bij Scania, leren ze hoe het Lean systeem in de praktijk werkt en komt Scania Academy op locatie om de projecten te beoordelen.”

De eerste studenten gaan in september van start met dit nieuwe onderwijs dat samen met het bedrijfsleven ontwikkeld is.