Scania blijft hoofdsponsor Zwolse Halve Marathon

Scania tekent bij voor drie jaar als hoofdsponsor van de Zwolse Halve Marathon. De Zwolse Halve Marathon is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement door het centrum van Zwolle. Na twee geannuleerde edities vanwege het coronavirus, wordt het evenement dit jaar gehouden op zaterdag 11 juni. Scania is sinds 2014 als hoofdsponsor verbonden aan de Zwolse Halve Marathon.

 

“Binnen Scania heeft een gezonde levensstijl een hoge prioriteit. Daarom past het hoofdsponsorschap goed bij ons. Daarnaast doen wij graag iets voor de regio en Zwolle in het bijzonder”, vertelt Johan Uhlin, algemeen directeur van Scania Production Zwolle. Met bijna 4000 medewerkers, verdeeld over de productielocaties in Zwolle en Meppel en de logistieke dienstverlener Scania Logistics Netherlands, is Scania de grootste industriële werkgever in de regio. 

 

Ook Stichting Halve Marathon Zwolle is verheugd met het aanblijven van Scania als hoofdsponsor. “Het is mooi dat een bedrijf als Scania zich wederom wil verbinden aan ons evenement”, zegt voorzitter Johan Nieuwland namens de stichting. “De samenwerking is erg prettig en geeft ons houvast om er ook de komende drie jaar een schitterend feest van te maken.” 

 

Het hardloopfestijn in de Zwolse binnenstad draagt in 2022 voor de zevende keer de naam ‘Scania Zwolse Halve Marathon’. Uiteraard ontbreekt het nodige entertainment niet. Langs het gehele parcours spelen er fanfares, bands en DJ’s en op de Grote Markt is het onthaal van de deelnemers traditiegetrouw groots. De inschrijving is inmiddels geopend en er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Het maximaal aantal atleten dat kan deelnemen is dit jaar vastgesteld op 9.500. De inschrijving sluit 1 mei, of zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt.